24 Mart 2010 Çarşamba

22 Mart 2010 Pazartesi

17 Mart 2010 Çarşamba

Mart Ayı Blog Teması Hediyesi / Free Personalized Blogger Theme Contest

Mart 17, 2010 32 Comments

Merhabalar, bu aya ait tema hediyemi gerçekten titizlikle hazırladım ve çok hoşuma da gitti. Doğrusu bir çok yeni teknik de kullandım.

Genel özelliklerine bakacak olursak, arkaplanda zigzag bir desen ki son zamanlarda her alanda moda olmaya başladı bu desen.

Bannerde sizin blog adınız resimdeki stilde yazılacak ve blog tanımı varsa o da ilave edilecek.

Postun üzerinde pembe ve mavi şeritler, postun altındaki yeşilimtrak şeritle birleşip post aralarında 3 lü şerit kombinleri oluşturacak.

Sidebarın arkaplanı desenli ve her bir widget ayrı kutuyla belirtilmiş şekilde düzenli karmaşasız bir görüntü verecek. Sidebarda desenli iki resimde logo veya resminiz yer alabilecek.

Ve en büyük yenilik (kendi icadım) resimlerin her biri aynı sitilde olacak. Bordürleri aynı renkte ve her resmin altında blogunuzun urlsi yada nickiniz otomatikmen yazılı olarak çıkacak.

Bu temayı kazanmak için bir hafta süreyle bu posta yorum gönderebilirsiniz. Yorum gönderenler içinden yapılacak çekilişle talihli belirlenecek ve ona özel uyarlanacak. Yarışmayı istediğiniz şekilde duyurabilirsiniz. Bloga daha yakından bakmak isterseniz bu adrese bakabilirsiniz.

****
This is a contest which gives you a chance to get a free personalized blogger theme pictured above. The only thing you have to do is just to make a comment. The contest will be closed after a week, then a lucky person will win by using random number generator.  Click here to look the theme closer. Good luck everyone.

16 Mart 2010 Salı

Düğün Hikayesi'ne Yeni Tema

Mart 16, 2010 12 Comments

Yine pembe ama napıyım:)

Sevgili Ayça'ya daha onun geçen seneki doğum gününden, doğum günü hediyesi sana bir tema yapacağım demiştim. Kaç ay geçti yıl olacak nerdeyse ben yapmamıştım. Aslında bunun nedeni kafamda onun için tasarladığım tema için istediğim arkaplana raslayamamdı. Bu pembe fona rasladığımda düşündüğüm şeyi bulduğumu anladım (ben kırmızı düşünüyordum ama pembe daha romantik böyle olsun dedim) sonrası kendiliğinden ortaya çıkıverdi.

Blogumun son yazıları tema, örgü, tema örgü şeklinde gidiyor. Ben bile sıkılmaya başladım. Artık eskisi kadar zaman ayırmıyorum ama bunu kasıtlı yapıyorum, çünkü işime odaklanmalıyım. Sanıyorum birkaç ay sonra daha normale dönebilirim. İşlerimin arasında dinlenme molalarında ise tema ve örgüye zaman ayırdığım için haliyle bunlar çıkıyor ortaya.

Bu arada bir de çok fazla kitap okumaya devam ediyorum. Okuduğum son iki kitapla ilgili bir şeyler de yazıcam ama ne zaman bakalım.

Sizleri de zaman zaman okusam da düzenli değil, ama arada göz atıyorum bilesiniz.

Bu yıl benim için çok yoğun geçecek biliyorum. Aynı zamanda çok da heyecanlı. Hayatımı kontrol etmeyi ne kadar sevsem de, bu belirsizlikler beni hem sıkıyor, hem heyecanlandırıyor. Garip bir hallerdeyim yani. Her an kalbimde bir pıt pıt, hayır olsun bakalım.

9 Mart 2010 Salı

Meşhur Oldum :p

Mart 09, 2010 30 Comments

Daha önce de yazmıştım, sağolsun İçimden Geldiği Gibi 'nin sayesinde haberim olmuştu, yine kendisi bana fotoğrafını çekip göndermiş. Yayınlandığı tarihten dolayı bu yazımın çıkmış olabileceğini tahmin ediyordum ama resim koyacaklarından emin değildim. İnsan seviniyor tabi. Bir çok arkadaşım daha önce basında yer almışlardı, onlara imreniyordum doğrusu, şimdi en azından benim de, küçük de olsa bir yerim oldu.

7 Mart 2010 Pazar

Bebelere Takke

Mart 07, 2010 23 Comments
Arkadaşıma beyaz atkı bere ördükten sonra, aralıksız örmeye devam ettim. Aşağıda resimlerini göstereceklerimin bir çoğunu ocak ayı içinde örmüştüm.


Beyaz delikli ve çiçekli bereden kendime de yapmalıydım ve daha Uludağ'a gitmeden önce örüp bitirmiştim zaten. Bazı kış fotoğraflarımda da eldivenler görülüyordu. tamamen tığla yaptım. Amigurumi yapanlar kolayca yapabilir.


Ardından Ce'ye bir atkı ve bere ördüm. Atkı ve bere renklerini beraberce seçtik montlarına uyacak şekilde. Ce'nin alışılmışın dışında bir renk uyumu anlayışı var ve çoğunlukla benim hayal gücümün ötesinde kombinasyonlar yapıyor. Mesela bu ördüklerimin kahve tonlarında bir montla giyildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eskitme görünümlü lacivert montu için. Krem tonlarındaki montu için ise geçen yıl yeşil-turkuaz açık kahve renkli bir bere örmüştüm. Şapka modelini bayağı araştırdık Etsy'den, en sonunda böyle bir modeli kendim yarattım.


Uludağ'a gittiğimde yanımda örgülerimi de götürmüştüm. Döndüğüm zaman gideceğim günümde, kuzenlerimin çocuklarına hediye şapkalar örmek istiyordum. Resimde görülen dino modelini uydurup yaptım.. Bu şapkaları hem atkı hem şapka olarak kullanılması için, kar şapkası şeklinde tasarladım. Böyle bir şapkanın ağzını atkı ile kapatmak istemeyen ve de şapka yukarıya çıkıp da ensesi açılan kıpırtılı bebekler için tasarladım. Resimdeki şapkayı aslında daha büyük bir bebe içindi ama kendisi gözlü bir şapkadan korkunca yeğenine giydirdim.

Malesef resimleri yok ama resimdeki bebeğe de bir benzerini balık şeklinde ördüm. Onun da kuyruğu ve yüzgeçleri vardı. Bu arada bebek resimleri çekmek ne zormuş onu anladım.

Hah sahi o gün toplantısında otururken o zamanlar yakında Kıbrıs'a gidecek olan ablama kendi delikli şapkamdan bir de beyaz ördüm ve siyah beyaz çiçek yaptım.


Üçüncü kar şapkası modelim bir kız bebe için. Sağdaki resim korkunç bir canavarı anımsatsa da, aslında o noktalar göz değil :p Cupcake üstünü andıracak şekilde, puantiyeli bir görünüm yaratmak istemiştim. Tabi yanlarda da tokalı örgü saçlar.

Bu şapkaları bitirdikten sonra benim yeğenlerim Eda ve Emre de dinazorlu ve balıklı şapka istediler. Onlara da birer tane ördüm.


Bu kadar çok kar maskesi şeklinde şapka ördükten sonra (buraya kadar 5 oldu) yetişkinler için nasıl olur diye denemek istedim. Bu sefer önden yarık olacak şekilde (buraya düğme dikeceğim daha dikemedim) boynu saran bir bere daha ördüm.



Bir süredir bere atkı örmelerine ara vermiştim, sadece halımı ve motifleri yapıyordum. Geçen hafta blogları gezerken mavi kuş örgü etkinliğini görmüştüm. E bu kadar örüyorum ve üstelik bir çok etkinlik ben katılamadan bitiveriyor yada geç görüyorum, dedim bu sefer yapayım bari. İşte yukarıdaki bu amaçla yapılmış ilk örgü. Yelek ve ev beresi. Bunlar çok kısa sürede bitti.


Ardından bu iki bereyi daha ördüm. Evde kalan ipleri değerlendirmek adına benim için iyi olacaktı. Daha 5-6 tane böyle yünüm var, hepsinin yeteceği bir şeyler öreceğim. Krem rengi olanı biraz işleme tekniği ile süsleyeceğim.

Eğer duymayan kaldıysa sizlere de bu etkinliği duyurmak istedim.


2 Mart 2010 Salı

İki Yeni Blog Teması

Mart 02, 2010 21 Comments
Eskiden deselerdi pembeyi sevmeye başlayacaksın inanmazdım. Kız çocuklarının her şeylerinin pembe olmasından fenalık gelmişti. Gerçi bizim çocukluğumuzda öyle değildi ama yeğenlerimin çocukluklarından yeteri kadar nasibimi aldım. Hele bir ilk okul öğretmenlerinin nasıl buna katlanabildiklerini düşündükçe içime baygınlık çökerdi. Düşünsenize sınıftaki tüm kızlar pembeli, barbi ve winx karakterli, erkekler mavi örümcek adamlı. Allah sabır versin.


Tasarımların ilki Karamelam'a ait. Yine pasta ve kurabiye blogu. Genel renkler konusunda beğenisini sunduktan sonra, tasarım stilini benim zevkime bıraktı Güzin Hanım. Özellikle yazı karakteri çok iyi oturdu,  bu tasarımda en çok zaman ayırdığım bu yazı karakterinde karar kılmak oldu zaten.


Bu da çok önceleri yaptığım bir tasarım, yayınlamak için zaman kolluyorudum. Annesi sevimli, şeker kızının maceralarını yazıyor. Annesinin Ballısı. Sizin de farkettiğiniz üzere artık sade tasarımlardan hoşlanıyorum. Çünkü çokça blog gezdiğim için, genelde sade blogların daha talep gördüğünü farkediyorum. zaten bloglar içerikle zenginleştiği için, bir de aşırı yoğun görsel tasarım, okunabilirliği azaltıyor.